FDA propune ca medicii sa invete acupunctura pentru managementul durerii


Agentia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite ale Americii (celebra FDA) a propus modificari in proiectul sau privind educarea furnizorilor de asistenta medicala in tratamentul durerii. Ghidul recomanda acum ca medicii sa obtina informatii despre ingrijirea chiropractica si despre acupunctura ca terapii care ar putea ajuta pacientii sa evite opioidele prescrise medical.

„[Furnizorii de asistenta medicala] ar trebui sa fie informati cu privire la gama de terapii disponibile, atunci cand acestea ar putea fi de ajutor si cand ar trebui sa fie utilizate ca parte a unei abordari multidisciplinare a gestionarii durerii”, a scris agentia in propunere.

Proiectul de proiect al FDA nu este definitiv – iar factorii de decizie, producatori de medicamente, medici si furnizorii de medicina alternativa vor avea ocazia de a-si spune punctul de vedere. FDA va prelua comentariile publice pana pe 10 Iulie.

Schema publicata face parte dintr-o strategie a FDA lansata in 2011 pentru a aborda criza abuzului de medicamente pe baza de prescriptie medicala, cerand producatorilor de opiacee sa educe furnizorii de servicii medicale care prescriu medicamentele lor pentru durere.

Acum, agentia cauta sa ofere medicilor mai multe informatii cu privire la o gama mai larga de abordari pentru a gestiona durerea, inclusiv terapii non-farmacologice, a declarat Sarah Peddicord, un purtator de cuvant al FDA.

Citat din proiect:

A number of nonpharmacologic therapies are available that can play an important role in managing pain, particularly musculoskeletal pain and chronic pain.

• Psychological approaches – e.g., cognitive behavioral therapy

• Physical rehabilitative approaches – e.g., physical therapy, occupational therapy

• Surgical approaches

• Complementary therapies – e.g., acupuncture, chiropracty

HCPs should be knowledgeable about the range of available therapies, when they may be helpful, and when they should be used as part of a multidisciplinary approach to pain management.

Dupa cum vedem, rolul acupuncturii, cel putin in tratamentul durerilor, incepe sa fie recunoscut si recomandat oficial. Prin astfel de initiative, se recunoaste eficacitatea acestei forme de tratament la acelasi nivel cu substantele sintetizate.

**

Link: FDA Education Blueprint for Health Care Providers Involved in the Management or Support of Patients with Pain

Reclame
Acest articol a fost publicat în Acupunctura, medicina complementara. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s