Vara si Inima in medicina chineza


Zilele fierbinti de vara corespund elementului Foc iar organul sau corespunzator, Inima. Caldura Focului este necesara pentru toate transformarile, cum ar fi procesul de crestere, coacere a fructelor si legumelor.

Toti cunoastem ce inseamna o inima zdrobita, senzație de ceva in Inima ta, emotii, ceea ce inseamna ca sentimentele noastre sunt cumva legate de Inima.

In medicina chineza acest lucru este adevarat, Inima este ”acasa” pentru spirit, constiinta, sentimente, ganduri, si memorie. In timp ce functia Inimii atat in medicina chineza si vestica este de a pompa sange in tot corpul, in paradigma chineza, scopul Inimii este de a guverna sinele constient, emosional si spiritual.

Starea generala de sanatate a Inimii se reflecta in fata si ochi, care sunt considerate fereastra sufletului tau. In antichitate, medicii chinezi ar determina prognosticul unui pacient pe baza spiritului reflectat in ochii lor.

Culoarea legata de Inima este rosu, care este, de asemenea, asociata cu pasiune, iar emotia specifica Inimii este bucuria. Cu toate acestea, inima poate avea o parte intunecata, in care prea mult bucurie poate devia si sa devina manie. Isteria, manie, bolile psihice se refera in general la Inima in medicina chineza.

Tulburari mai blande care implica Inima includ palpitatii (senzatie de batai de inima omise), anxietate, insomnie, uitare sau de gandire neclara, si neliniste.

Ce putem face pentru a intari Inima:

  • Miscari blande, cum ar fi cele de tai chi, qigong, yoga, sau stretching.
  • Meditatia sau vizualizare.
  • Terapia alimentara: in general, fructe si legume de culoare inchisa si alimente rosii, cum ar fi ardei rosu, mere, capșuni, si cantitati mici de carne rosie, sunt hranitoare pentru Inima, vin rosu.
  • Acupunctura sau plante care hranesc specific Inima.
Reclame
Acest articol a fost publicat în Acupunctura, medicina complementara. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s