Acupunctura in atacurile de cord


Tratamentele preventive prin acupunctura pot creste ratele de supravietuire in cazurile de atacuri de cord. Punctul de acupunctura Pericard 6 (PC6 Neiguan – https://acupuncturablog.wordpress.com/2014/01/23/functiile-punctului-pericard-6-p6/) protejeaza inima. Acupunctura preventiva reduce deteriorarea inimii care apare din cauza ischemiei miocardice de reperfuzie, o afectiune care apare in timpul atacurilor de cord si care provoaca leziuni tisulare. Doua constatari fiziologice cheie au fost ca acupunctura reduce aritmiile si dimensiunea tesutului afectat de infarct.

Daunele de reperfuzie sunt cauzate de revenirea circulatiei sangelui dupa o perioada de ischemie (alimentare restricționata cu sange). Revenirea brusca a sangelui in testurile lipsite de oxigen si de circulatie duce la inflamatie si stres oxidativ. In acest studiu, acupunctura a impiedicat deteriorarea inimii cauzata de reperfuzie. Rezultatele de laborator au aratat ca acupunctura previne acest prejudiciu prin reglementarea secretiilor enzimatice si expresiei genice. Rezultatele de laborator au demonstrat ca acupunctura previne raspunsurile proinflamatorii prin controlul stresului oxidativ, canalelor de calciu si  alte cai biologice. Expresia genica este procesul prin care informatia genetica a ADN-ului este transmisa la ARN si translatata in proteine.

Experimente de laborator au aratat ca acupunctura a reglementat cu succes concentratiile serice ale CK, LDH, CKMB, si nivelurile plasmatice ale cTnT. Aceste enzime sunt proteine care cresc in mod semnificativ in concentratie dupa ischemia miocardica de reperfuzie. Electroacupunctura in punctul PC6 a inversat cu succes acest raspuns patologic.

Sute de gene sunt cunoscute pentru cresterea si descresterea in concentratie dupa ischemia miocardica de reperfuzieO evaluare ARN a aratat ca acupunctura a reglementat cu succes expresia genica in mai multe cai, inclusiv semnalizare MAPKstres oxidativ, contractia mușchiului cardiac, receptorilor celulelor B si leucocite. Ischemia miocardica de reperfuzie deregleaza genele (Myh7b, My13 ) referitoare la patologia in contractia muschiului cardiac. Acest lucru conduce la proasta functionare a ventriculului stang. S-a constatat ca pretratarea prin electroacupunctura a inversat” această expresie genica patologica.

Ischemia miocardica de reperfuzie determina, de asemenea, stresul oxidativ care conduce la modificari patologice ale nivelurilor de calciu in celule printr-un aflux brusc de calciu provocand boli de inima. Electroacupunctura a reglementat cu succes acest raspuns patologic

S-a concluzionat ca punctul PC6 Neiguan a reglementat in mod expres contractia musculara cardiaca, vascularizarea normala a contractiei muschilor netezi, cardiomiopatia hipertroficainflamatia si raspunsul imun, si apoptoza (este o forma a morții celulare programate, proces prin care celulele declanseaza propria lor auto-distrugere ca raspuns la un anumit semnal), protejand eficient impotriva ischemiei miocardice de reperfuzie.

Rezultatele demonstreaza ca acupunctura ajuta in prevenirea deteriorarii inimii cand exista o lipsa brusca de sange, oxigen si substante nutritive. Aceasta concluzie apare intr-un scenariu de pre-tratament sica ingrijire preventiva pentru inima.

Studiile care se fac arata interesul crescut pentru acupunctura atat ca tratament de recuperare cat si ca preventie. Nivelul acestor studii arata ca acupunctura incepe sa fie considerata ca o alternativa mult mai ‘ieftina’, fara efecte secundare. Sa speram ca, in timp, acupuncturii i se va acorda si in sistemul nostru de sanatate atentia cuvenita fara a provoca ‘reactii neconstructive’.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Acupunctura, medicina complementara și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Acupunctura in atacurile de cord

  1. VERONICA CRACIUN zice:

    ca totdeauna,MULTUMESC,in timp, toate perceptiile(inclusiv acupunct si efectele subtile),isi gasesc calea spre constientizare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s