Puncte acupunctura, cum le alegem


Punctele de acupuntura sunt localizate pe meridianele corpului (meridiane: stomac, plaman, rinichi, inima, vezica urinara, colecist, colon, intestin subtire, splina, ficat, REN, DU). Fiecare punct are o functie si trateaza dezechilibre pentru anumite parti ale corpului.

Alegerea punctelor se poate face in trei feluri:

1. Selectarea punctelor distale

Dupa ce se identifica organul si meridianul implicat, ca puncte distale se aleg cele mai departate, de obicei dincolo de cot sau genunchi. Exemplu, ST36 (stomac 36) se foloseste pentru tratarea durerii abdominale si gastrice, LI4 (colon4) poate fi folosit pentru boli ale fetei, DU26 pentru tratementul durerilor lombare.

2. Selectarea punctelor locale

Puncte locale inseamna punctele din jurul durerii, organului afectat, dar care sunt localizate pe meridian. REN12 folosit pentru tratarea durerii gastrice, DU23 dureri de cap. Daca in schimb avem ulcer, punctul de acupunctura trebuie sa fie adiacent.

3. Selectarea punctelor adiacente

De exepmlu, LIV13 pentru durerea gastrica. Pentru un efect mai puternic, punctele adiacente pot fi combinate cu puncte locale.

Din proprie experienta pot sa va spun ca cel putin punctele pentru durerea gastrica functioneaza garantat. Cea mai mare provocare pentru o persoana care nu are contact cu medicina o reprezinta localizarea lor. Dar cu putina practica se poate.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Acupunctura, medicina complementara și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s