Primul tratament


De cateva zile ma chinuia o durere surda in stomac, in partea de sus a burtii, popular spus. Termenul medical este epigastru. Nu era o durere ascutita, intensa, doar o durere prezenta, destul de suparatoare, nu era permanenta dar cand aparea era destul sa-mi strice cheful de orice. Dupa investigatii, am ajuns la concluzia ca ar fi Raceala in Stomac (Cold in Stomach). Va mai amintiti partea cu COLD, HEAT 🙂

Pot sa spun ca am reusit sa o tratez cu succes prin doua puncte, REN-12 si ST-36 :). Ce inseamna aceste puncte? Conform filozofiei chineze, corpul uman este impartit in meridiane energetice in numar de 14 (Plaman, Colon, Splina, Stomac, Inima, Intestin Subtire, Rinichi, Vezica urinara, Vezica biliara, Pericard, Triplu Arzator, Ficat, REN, DU). Fiecare din aceste meridiane are un traseu predefinit pe corp, un numar aproximativ de puncte ar fi de 365.

Fiecare punct are un efect atat in plan fizic (functional) cat si emotional. Momentan invat efectele fizice.

Sa revenim la cele doua puncte. REN-12 este localizat deasupra buricului la 4 cun (cun e unitatea de masura in acupunctura, vom discuta de ea intr-un post ulterior) iar ST-36 (stomac) se afla sub genunchi la 3 cun de ST35, pe partea exterioara aproape de creasta tibiei, cam la un lat de deget. M-am intepat cu doua ace, si le-am lasat acolo cam 20-25 de minute.

Pot sa va spun ca nu mai am acea durere.

Va tin la curent cu alte rezultate.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Acupunctura, medicina complementara și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s